Poznejte pět nejsledovanějších šéfkuchařů na sítích

zdroj: Facebook Gordona Ramsaye

Následující profily světových šéfkuchařů představují vrchol kulinářského umění na sociálních sítích. Sledovat je můžete pro inspiraci, recepty a tipy, jak zlepšit své vaření, ale třeba i jen pro zábavu.

Ať už hledáte rychlé recepty, zdravé varianty nebo kulinářské umění, tito šéfkuchaři mají co nabídnout a jejich příspěvky vás jistě nadchnou.

Influenceři v kuchyni

Sociální sítě jsou platformou, kde i světově nejuznávanější šéfkuchaři mohou sdílet své umění, recepty a inspiraci s miliony fanoušků.

Zde je přehled pěti nejsledovanějších kuchařů, kteří dominují na sociálních sítích, včetně počtu jejich followerů a toho, čím se zabývají. Vlastně už nejde jen o šéfkuchaře, ale také o světové celebrity a influencery.

1. Gordon Ramsay (@gordonramsay)

Gordon Ramsay, který má jen na Instagramu přes 17 milionů followerů, je britský šéfkuchař, restauratér a televizní osobnost. Na Instagramu a TikToku sdílí nejen recepty, ale také tipy na vaření, které jsou často doplněny jeho osobitým humorem.

Jeho videa ukazují techniky vaření, které si mohou snadno vyzkoušet i amatérští kuchaři. Ramsay také reaguje na videa svých fanoušků, čímž vytváří interaktivní komunitu.

2. Jamie Oliver (@jamieoliver)

Známý šéfkuchař Jamie Oliver má na Instagramu přes 10 milionů fanoušků. Tento devětačtyřicetiletý Brit je známý svou vášní pro zdravé vaření a čerstvé suroviny. Na jeho profilech na Instagramu a Facebooku najdete množství receptů zaměřených na rodinné vaření a zdravé stravování.

Jamie se aktivně angažuje v osvětě o výživě a boji proti obezitě, což se odráží i v jeho příspěvcích. Jeho videa jsou plná rad a tipů, jak vařit rychle a chutně, což ocení zejména zaneprázdněné rodiny.

3. Rachael Rayová (@rachaelray)

Rachael Rayová, jež má na Instagramu přes 2,5 milionu followerů, je americká šéfkuchařka a také už i "televizní celebrita", která se zaměřuje na jednoduché a rychlé recepty.

Na svých profilech sdílí recepty ideální pro zaneprázdněné lidi, kteří chtějí vařit chutně a efektivně. Rachael se věnuje domácímu vaření a přípravě jídel pro rodinu. Její energické a přátelské vystupování činí její obsah přístupným pro široké publikum.

4. Massimo Bottura (@massimobottura)

Massimo Bottura, italský šéfkuchař, majitel restaurace Osteria Francescana a také účtu na Instagramu s více než dvěma miliony fanoušky, se zaměřuje na kreativní interpretaci tradiční italské kuchyně.

Jeho příspěvky často ukazují, jak využívá zbylé suroviny a proměňuje je v lahodná jídla. Bottura také propaguje myšlenku udržitelnosti a boje proti plýtvání potravinami. Jeho profil je plný inspirativních příběhů a nápadů, jak vařit s respektem k přírodě.

5. Alain Ducasse (@alainducasse)

Alain Ducasse, který má na Instagramu přes milion fanoušků, je francouzský šéfkuchař a restauratér. Je známý svým mistrovstvím ve francouzské kuchyni.

Na Instagramu sdílí elegantní fotografie svých pokrmů, které jsou často uměleckými díly. Ducasse se zaměřuje na vysokou gastronomii a jeho příspěvky obsahují informace o surovinách a technikách, které používá. Jeho profil je skvělým zdrojem inspirace pro ty, kteří se chtějí ponořit do světa "haute cuisine".