Co si nejčastěji objednáváme u rozvážkových služeb

zdroj: prostooleh on Freepik

Na vaření nemáme čas a na dennodenní chození do čím dál dražších restaurací nejsou peníze. Češi proto stále častěji řeší obědy a často i večeře prostřednictvím rozvážkových služeb. A v době technologií je to i pohodlné.

Zadáte si v aplikaci, co chcete, kdy to chcete, zaplatíte a kurýr s jídlem je do hodiny u vás. A co nejčastěji objednáváme? První místa zůstávají dlouhá léta nezměněná. Pizza a asijská kuchyně.

Konzervativní jedlíci

V posledních letech se rozvážkové služby staly nedílnou součástí českého stravovacího trhu. S rostoucím tempem života a stále častějšími pracovními povinnostmi se lidé obracejí na jednoduchá a rychlá řešení, jak si zajistit jídlo.

Jaké pokrmy jsou tedy nejoblíbenější mezi českými zákazníky? Vyšli jsme z několika novějších i starších výzkumů a výsledky jsou jasné. A dlouhá léta prakticky neměnné.

1. Pizza

Pizza je jednoznačně jedním z nejpopulárnějších jídel, které si Češi u rozvážkových služeb objednávají. Její obliba pramení z několika faktorů. Pizza je ve městě snadno dostupná a rychle se připravuje. Většina rozvážkových služeb ji doručuje do 30 minut, což je ideální pro lidi s hektickým životním stylem.

Pizzy navíc existuje nespočet variant, každý si tak může vybrat podle svého gusta. Často je taky spojována s rodinnými setkáními či večírky, navíc pizzu neodmítne snad žádné dítě.

2. Asijská kuchyně

Asijská jídla, u nás zejména čínské, indické, vietnamské, ale už také thajské či malajsijské pokrmy, si v posledních letech získávají na popularitě. Důležitá je opět rychlá příprava.

Mnoho asijských jídel je navíc považováno za zdravější alternativu k pizze či tradičním českým pokrmům. Základem těchto jídel jsou často zelenina, ryby a rýže, což oslovuje zdravě smýšlející zákazníky.

3. Burgery

Zatímco v Německu je to kebab, v Česku mají lidé raději hamburgery. Burgery se staly synonymem rychlého občerstvení a jejich obliba stále roste.

Burgery jsou snadno konzumovatelné a často se dodávají s různými přílohami, což z nich dělá kompletní jídlo. Stejně jako pizza, i burgery lze přizpůsobit podle chuti zákazníka. Možnost volby masa, zeleniny a omáček přidává na atraktivitě.

4. Těstoviny

Těstoviny, ať už ve formě lasagní, špaget nebo jiných variant, jsou dalším oblíbeným pokrmem. Jejich popularita spočívá opět v rychlosti přípravy.

Stejně jako pizza a burgery nabízejí i těstoviny širokou škálu možností, jak je připravit, což oslovuje různé lidi a jejich různé chutě.

5. Tradiční česká jídla

I když se moderní trendy prosazují čím dál víc, tradiční česká jídla, jako jsou svíčková, knedlo-zelo-vepřo nebo guláš, si i u rozvážkových služeb stále udržují své místo. Mnoho lidí si rádo objednává jídla, která jim připomínají dětství nebo rodinné oslavy.

Tradiční česká jídla jsou často vydatná a uspokojí i ty největší hladovce. A v neposlední řadě jimi tak trochu nahrazujeme návštěvy českých tradičních hospod, kde už ale dnes stojí i hotovky hodně přes 200 korun.