Nestíháte chodit do posilovny? Cvičte s osobnostmi

zdroj: Freepik.com

Rozhodli jste se, že budete před létem cvičit, ale nevíte, jak začít? Zkuste nějakou z aplikací, na kterých pracovaly světové celebrity. Nebudete cvičit sami, většinou podle těchto aplikací můžete i zdravě jíst a u některých i sdílet své trápení či úspěchy s ostatními cvičenci.

Mnozí z nás nemají dost času na to, aby zašli „potrápit“ svá těla do posiloven a jiných sportovních zařízení, přesto by pro sebe rádi něco v tomto směru udělali. Co s tím? Řešením jsou cvičební aplikace, které nabízejí tisíce programů cvičení, provádět je lze kdykoliv a kdekoliv, a navíc je možné přizpůsobit si je podle svých potřeb. Mezi tvůrci takových aplikací najdeme i řadu známých osobností.

Own Your Goals

Televizní moderátorka Davina McCallová je známá svým angažovaným přístupem k fitness, a tak není překvapením, že vytvořila svou vlastní aplikaci. Own Your Goals každý den nabízí novou hodinu a poskytuje široký výběr cvičebních programů včetně jógy, boxu nebo tance.

Uživatelé se mohou zapojit do pravidelně pořádaných cvičících výzev, využít mohou také rychlé a jednoduché videorecepty. 

Results Wellness Lifestyle

Fitfluencerka Lucy Mecklenburghová vytvořila svou vlastní fitness aplikaci Results Wellness Lifestyle. Spolupracovala na ní se svou osobní trenérkou Cecilií Harris. 

Program nabízí 1 600 cvičení, 900 receptů, dietní tipy a tréninky myšlení, podpůrnou komunitu, akce i živé kurzy.

Jennis

Olympijská vítězka v sedmiboji Jessica Ennis-Hillová si už během své atletické kariéry všímala, jak silný vliv mají hormony na výkon, uzdravování, nálady a motivaci člověka.

Poté, co ukončila svou profesionální sportovní kariéru, pronikla hlouběji do této problematiky, aby na trh posléze uvedla svou vlastní aplikaci Jennis a s její pomocí zvýšila dostupnost těchto informací i pro širokou veřejnost.

Jennis Cycle Mapping je tréninkový systém, který umožňuje přizpůsobit různé fitness lekce do čtyř fází menstruačního cyklu. Využívá odborné znalosti ženské fyziologie a umožňuje vytvořit personalizované tréninkové programy, které ženám pomáhají snížit hormonální nerovnováhu, budovat svalovou hmotu a mít dost energie po celou dobu jejich cyklu.

Centr

Australský filmový a televizní herec Chris Hemsworth vytvořil svou vlastní aplikaci s názvem Centr, na které spolupracoval se slavnými kuchaři a s předními odborníky na fitness a zdravý životní styl.

Aplikace nabízí různé programy cvičení, které si každý může přizpůsobit s ohledem na své vlastní potřeby. Obsahuje také jídelní plány, meditace i nepřetržitou podporu v podobě uzavřené skupiny na Facebooku, kde spolu členové komunity mohou vzájemně chatovat a vyměňovat si tipy na cvičení.

My Body by Myleene

Britská hudebnice, zpěvačka, televizní moderátorka a modelka Myleene Klassová vytvořila svou vlastní fitness aplikaci, která obsahuje tři dvanáctitýdenní cvičební styly zaměřené na celé tělo. Na výběr je rychlé kardio cvičení na spalování tuků MyPower, pohybové cvičení MyStrength a pomalejší a klidnější MyCore s upravenými pohyby pilates a jógy. 

Každý z těchto programů je rozdělen do tří fází a postupně se zvyšuje jejich náročnost. Na každý týden připadají tři půlhodinové tréninky, a kdyby to danému cvičenci nestačilo, může si přidat další půlhodinku podle vlastního výběru.