Jak influencerky v USA objevily stahovací prádlo

zdroj: Freepik

Drastické diety, muka v posilovnách, mnoho odříkání. Poctivá dřina. Tak to už zdaleka není jediná cesta k tomu, aby dívka či mladá žena měla dokonalé křivky a vysněnou konfekční velikost. Proces námahy a diet se dá dnes jednoduše přeskočit.

V USA se zrodil nebo možná spíš zdědil trend, která veškerou práci odsune stranou (rozuměj zasune dovnitř) a vykouzlí lepší postavu během pár vteřin. Stahovací prádlo je u mladých dívek a žen na vzestupu. Otázka je, zda to stačí.

Past na muže

Kráse sice neporučíš, ale můžeš jí pomoct. Umělé řasy, plastiky, permanentní make-up, push up podprsenky... No a k tomu všemu se na internetu nově strhla lavina milovnic stahovacího prádla.

Není to tak dávno, kdy tyto nepříliš pohodlné oblečky byly doménou především starších žen, kterým do udržování dokonalé postavy hodila vidle hormonální změna. Nový trend se týká ale hlavně mladých žen a dívek. Chtějí zkrátka vždy vypadat ještě o něco lépe. A muž či chlapec zde až do poslední chvilky, u které by chtěl být asi jen málokdo z nás, nemá tušení, že zde kupuje zajíce v hodně těsném pytli.

Obezita? Hlavní je pohodlí

Internetem kolují videa žen všech druhů postav, aby ukázaly ostatním, jaký zázrak vlatně to stahovací prádlo je. Velká část videí ukazuje mladé obézní influencerky, kteréžto svůj hendikep více či méně úspěšně stahují do těsných elastických "bodýček".

V komentářích naleznete mnohá povzbuzení ohledně odvahy jít “s kůží na trh” a ujišťování o kráse dotyčné ženy. Pokud však někdo v komentářích zmíní rady ohledně cvičení a lepší stravy, je slovně ukamenován a nazván nenávistným.

Už to není jako za Bridget

Trend takzvané “body positivity” se dostává do nezdravých extrémů. Na facebookové stránce HeyShape USA naprosto převládají obézní až morbidně obézní ženy a mají zástupy podporujících. Stahovací prádlo hrálo před mnoha svou roli také ve filmu Deník Bridget Jonesové.

Bodovala s ním u šéfa až do chvíle, kdy se jí podíval pod šaty. Mnohé se ale s dobou mění a moderní stahovací prádlo dnes už nejsou jen nevzhledné “bombarďáky”. Proto se ho nebojí ani mladé dívky.

Jak to nakonec "dopadne"

Ženy mají dokonalost denně na očích. Dík tady tedy patří instagramovým modelkám, které se rozhodly odtajnit své triky jak na fotce vypadat štíhlé a zkrátka dokonalé, a ukázaly svá skutečná těla. V konečném součtu je ale stahovací prádlo kouzlo, které je pouze vypůjčené do chvíle, než ho sundáte a musíte (nejlépe spolu s partnerem) čelit realitě.

Jedno úsloví je zároveň otázkou: Kam utečeš sám před sebou? Stahovacího prádla asi lze nakoupit kvanta. Zdraví a tělo máme jen jedno. Je naprosto v pořádku, když se dívky a mladé ženy chtějí líbit. Obezita však se zdravím nic společného nemá. Ani když je nacpaná do stahovacích oblečků.