V bizarním víru Clash of the Stars

zdroj: Clash of the Stars

Co se vlastně na takové akci děje? Každá má trochu jiný podtitul.

Ta poslední nesla název One night in Bangkok. A šlo skutečně o noc plnou podivných výjevů a eskapád, které jen tak ani thajská metropole nenabídne. Souboje, na které si můžete i vsadit, neprobíhaly pouze v kleci v rámci pravidel MMA, ale i mimo ni. Do jedné z takových potyček se dostal jak promotér Le Sy, tak i známý moderátor a spolumajitel TV Barrandov Jaromír Soukup. A české sociální sítě mají být zase na čas čím plny.

Stotisícový cirkus

Novodobý cirkus. I tak by se dalo nazvat klání bojových sportů plné českých celebrit Clash of the Stars. Tuto podívanou přibližně třikrát do roka pořádají promotéři a influenceři Jakub Jíra a Tomáš Le Sy. Fanoušci mohli v sobotu 28. října v hale O2 Universum zažít kombinaci bizáru, dramat i rvaček, a to nejen těch v oktagonu. Za pouhý rok si tento zápasnický galavečer našel na sítích už statisíce sledujících.

Přehlídka bizáru?

Fenomén, který ve sledovanosti překonal i momentálně nejúspěšnější českou MMA organizaci Oktagon, je podle některých už za hranou. Na turnaji se totiž utkávají nejen známá jména ze světa influencerů, ale také hendikepovaní, nevidomí či zápasníci s vyšší než vysokou nadváhou. No a v hledišti sedí pohromadě náctileté celebrity, zápasníci, influenceři, umělci všeho druhu, ale také třeba šéf TV Barrandov Jaromír Soukup či kontroverzní podnikatel Ivo Rittig.

Vémola: Je to hlavně show

Hvězda české MMA Karlos Vémola organizaci akce chválí. Její zápasníky ale za sportovce nepovažuje. „Clash of the Stars dělá skvělou práci. To, co předvádí oni a jejich fanoušci, je fantastické. Samozřejmě bych to nemíchal s Oktagonem. Jsou to dvě rozdílné věci. Oktagon a MMA jsou sport. Clash je show. Není to zápas, je to show.” Asi na tom něco bude.

Mladí, úspěšní a utrácející

Na akci je každopádně hodně úspěšných mladých lidí, kteří díky sociálním sítím a své známosti dokážou už ve svém věku vydělat dost peněz. Ptali jsme se mimo jiné, za co je utrácejí. Pokud zapátráte na našem TikToku, zjistíte, že jde hlavně o jídlo, ale opět samozřejmě najdete i bizarnější odpovědi. Pokud si tedy chcete udělat sondu do duší mladých a úspěšných influencerů, které hltá “mladý český internet”, není lepší stanice než Clash of the Stars. Další dění akce by mohlo proběhnout už po Novém roce.