Do formy s fitness trenérkou Markétou Kubíčkovou

zdroj: Fitmarketa.cz

V pořadu Do formy se snažíme získat odpovědi na to, jak zůstat ve skvělé fyzické a psychické kondici. Tentokrát jsme si zacvičili a něco se i dověděli od fitness trenérky Markéty Kubíčkové.

Trénuješ mladé lidi, vidíš tam nějaký rozdíl oproti třeba starším generacím?

Zas takový rozdíl tam nevidím. S mladými lidmi se pracuje každopádně úplně super. Oni jsou ještě nezkažení, nemají žádné špatné návyky. V podstatě není ani žádný problém je trénovat, protože oni sami trénovat chtějí. Takže jsou, řekla bych, o to víc vděční než třeba někteří starší lidé.

Pozoruješ teď u mladých třeba takový trend, že by cvičili víc, nebo naopak méně než tvoji starší svěřenci?

Nevím, jestli je to třeba sociálními sítěmi, protože tam je teď cvičení opravdu trend, kterým si myslím, že se oni docela řídí. Každopádně je tady mladých opravdu plné fitko a i já mám spoustu mladých klientů.

Takže mají i fitness influenceři a jejich obsah vliv na to, jak jsou mladí lidé motivovaní.

Určitě. I podle rodičů, když tedy trénuji rodiče mladých nebo řekněme dospívajících, tak to slyším i od nich.

Prostě se mladí lidé strašně moc těmi sítěmi řídí. A nejen v oblasti cvičení nebo výživy, ale celkově v dnešní době určují trendy sociální sítě.

Je pravda, že mladí lidi můžou trénovat víc, protože rychleji regenerují?

Teoreticky to tak je, ale prakticky si myslím, že to tak úplně není. Strašně to závisí na tom, na co je tělo zvyklé. A hraje roli i spánek, stres, domácí zázemí, co ten člověk dělá za práci, jakým způsobem funguje v životě a jak se stravuje. Je tady spousta lidí v mnohem vyšším věku, kteří sem chodí pravidelně a regenerují úplně perfektně.

Kolik tréninků týdně je vlastně optimálních?

Já vždycky doporučuji na úplný start dva tréninky týdně. A postupně přidat tři až čtyři.