Pět tipů na ověžující nealko freshe na léto

zdroj: halayalex on Freepik

Nealko freshe jsou nejen chutné, ale také zdravé a snadné na přípravu. V horkých letních dnech vás osvěží a dodají energii. Nebojte se experimentovat s různými ingrediencemi a najít si svůj oblíbený recept. Užijete si tak léto plné chutí a osvěžení.

Prázdniny jsou ve své půlce, ale slunce pořád ještě pálí a teploty stoupají nad třicítky. A právě v těchto dnech je ideální čas na osvěžující nápoje.

Pro generaci Z, která se stále více zajímá o zdravý životní styl a kreativní přístupy k jídlu, jsou nealko freshe perfektní volbou. Máme pro vás pět tipů na chutné a osvěžující nápoje, které si snadno připravíte doma.

Citronáda s mátou

Na tento osvěžující nápoj budete potřebovat čtyři citrony, půl šálku cukru, jeden litr vody a čerstvou mátu. Nejprve vytlačte šťávu z citronů do misky a poté přidejte cukr.

Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Následně přilijte vodu. Na závěr přidejte čerstvou mátu a led. Tato citronáda je nejen osvěžující, ale také plná vitaminu C, což je ideální pro posílení imunity v letních měsících.

Melounové smoothie s limetkou

Dalším skvělým tipem je melounový smoothie s limetkou. Na jeho přípravu budete potřebovat přibližně dvě nplné sklenice nakrájeného melounu, šťávu z jedné limetky, půl šálku jogurtu (nebo jeho rostlinné alternativy) a led.

Všechny ingredience vložte do mixéru a mixujte, dokud nebude směs hladká. Podávejte okamžitě a užívejte si osvěžující chuť melounu, který je skvělý na hydrataci, a kyselost limetky, která dodá smoothie příjemný šmrnc.

Jahodový fresher s bazalkou

Pokud máte rádi jahody, určitě vyzkoušejte jahodový fresher s bazalkou. Na jeho přípravu budete potřebovat dva šálky čerstvých jahod, čtvrt šálku cukru, šťávu z jednoho citronu, čerstvou bazalku a vodu.

Nejprve rozmixujte jahody s cukrem a citronovou šťávou, dokud nevznikne hladká směs. Poté přidejte vodu podle potřeby a promíchejte. Podávejte s čerstvou bazalkou a ledem. Tato kombinace sladkých jahod a bylinkové chuti vás osvěží a potěší.

Ananasový koktejl s kokosovým mlékem

Tropickou chuť přináší ananasový koktejl s kokosovým mlékem. Budete potřebovat jeden šálek čerstvého ananasu, půl šálku kokosového mléka a půl šálku vody. Všechny ingredience vložte do mixéru a mixujte, dokud nebude směs hladká.

Podávejte s ledem a užívejte si tuto osvěžující kombinaci, která vás přenese na tropický ostrov. Ananas je navíc skvělým zdrojem vitaminu C a kokosové mléko dodá nápoji krémovou texturu.

Zelený čaj s broskvovým pyré

Na závěr vyzkoušejte zelený čaj s broskvovým pyré. Na jeho přípravu budete potřebovat dva sáčky zeleného čaje, jeden šálek vody, jednu broskev a cukr podle chuti. Nejprve uvařte zelený čaj a nechte ho vychladnout.

Mezitím rozmixujte broskev na pyré a přidejte ji do vychladlého čaje. Sladíte podle chuti a podávejte s ledem. Tento nápoj je plný antioxidantů a broskev dodá sladkost a jemnost, což z něj činí ideální volbu pro horké letní dny.