Pět nejlepších aplikací pro správu financí

zdroj: senivpetro on Freepik

Těchto pět celosvětově nejúspěšnějších aplikací pro správu financí nabízí různé přístupy a funkce tak, aby vyhovovaly různým finančním potřebám a preferencím uživatelů.

Ať už preferujete automatizovanou, nebo "ruční" správu, zaměření na rozpočtování, nebo investice, existují chytré aplikace, které vám můžou pomoct, abyste lépe spravovali a kontrolovali vaše osobní finance.

Pět nej

V dnešním digitálním světě je správa osobních financí důležitější než kdy dřív. Naštěstí existuje celá řada aplikací, které nám mohou s tímto úkolem pomoci.

V tomto článku se podíváme na pět nejznámějších a nejpoužívanějších aplikací pro správu financí.

1. Aplikace Wallet

Wallet je bezplatná aplikace, kterou vyvinula společnost Apple, takže je také určena pro uživatele jablečných produktů. Tato platforma umožňuje centralizovat a přehledně spravovat všechny vaše finanční informace, jako jsou kreditní a debetní karty, věrnostní programy, letenky a další.

Wallet automaticky ukládá a synchronizuje vaše karty a účty mezi všemi vašimi zařízeními Apple, takže máte přístup ke všem informacím kdykoliv a kdekoliv. Aplikace také umožňuje bezkontaktní platby pomocí Apple Pay.

2. Aplikace Mint

Mint je bezplatná aplikace pro správu financí od společnosti Intuit. Tato aplikace automaticky propojuje a agreguje všechny vaše bankovní účty, kreditní karty, půjčky a investice do jednoho přehledného dashboardu.

Mint vám pomůže vytvořit rozpočet, sledovat vaše výdaje, upozorňuje vás na neočekávané poplatky a analyzuje vaše finanční chování. Aplikace také poskytuje doporučení, jak ušetřit peníze a zlepšit vaše finanční zdraví.

3. Aplikace YNAB (You Need a Budget)

YNAB je placená aplikace pro správu financí, která se zaměřuje na filozofii "každý dolar má své místo". Tato aplikace vám pomáhá plánovat a řídit vaše finance pomocí metody "rozpočtování předem".

YNAB vám umožňuje ručně přidávat a kategorizovat vaše příjmy a výdaje, nastavovat rozpočtové cíle a sledovat vaše finanční zdraví v reálném čase. Aplikace také poskytuje řadu vzdělávacích zdrojů a komunitní podporu, aby vám pomohla zlepšit vaše finanční návyky.

4. Aplikace Personal Capital

Personal Capital je bezplatná aplikace, která kombinuje správu osobních financí s funkčností pro správu investic. Tato aplikace automaticky propojuje všechny vaše bankovní účty, kreditní karty, půjčky a investiční portfolia do jednoho přehledného dashboardu.

Personal Capital vám pomáhá sledovat vaše čisté jmění, analyzovat vaše výdaje, optimalizovat vaše investice a plánovat vaši finanční budoucnost. Aplikace také nabízí placené poradenské služby pro komplexnější finanční plánování.

5. Aplikace Goodbudget

Goodbudget je bezplatná aplikace, která využívá koncept "obálkového rozpočtu" pro správu osobních financí. Tato aplikace vám umožňuje vytvořit virtuální obálky pro různé kategorie výdajů, jako jsou nájem, jídlo, doprava atd.

Každá obálka má přidělený rozpočet, který můžete sledovat a upravovat v reálném čase. Goodbudget také umožňuje sdílení rozpočtu mezi více uživateli, což je užitečné pro domácnosti nebo páry. Aplikace je zaměřena na manuální správu financí a pomáhá uživatelům lépe porozumět a kontrolovat své výdaje.