Pět brigád, které studenti vyhledávají nejradši

zdroj: Freepik

Studentské brigády mohou být skvělým způsobem, jak si přivydělat, získat zkušenosti a naučit se nové dovednosti. Každý student by měl zvážit, jaké možnosti mu vyhovují nejlépe, a najít si brigádu, která mu pomůže nejen finančně, ale i profesně.

Studium na vysoké nebo střední škole často doprovází nepříliš milá potřeba. Člověk si při něm občas musí přivydělat.

Mnoho studentů hledá brigády, které nejenže přinášejí finanční příjem, ale také nabízejí flexibilitu a možnost získat cenné zkušenosti. Zde je pět nejoblíbenějších studentských brigád v Česku, které jsou mezi mladými lidmi nejvyhledávanější.

1. V obchodech a supermarketech

Jednou z nejčastějších brigád je práce v obchodech, jako jsou supermarkety nebo specializované obchody. Studenti zde mohou pracovat na pokladně, v oddělení s čerstvými potravinami nebo jako pomocníci v skladu.

Tato práce je oblíbená díky flexibilním směnám, které se dají snadno přizpůsobit studijnímu rozvrhu.

2. Číšník nebo servírka?

Práce v restauracích, barech nebo kavárnách je dalším populárním výběrem. Číšníci a servírky mají možnost získat nejen základní mzdu, ale také spropitné, které může výrazně zvýšit celkový příjem.

Tato brigáda také rozvíjí komunikační dovednosti a schopnost pracovat v týmu. Známé a ne zrovna moc oblíbené jsou práce v řetězcích rychlého občerstvení. Ale i tam získáte hodně zkušeností.

3. Administrativní práce

Mnoho studentů se uchází o pozice v administrativě, jako jsou asistenti nebo recepční. Tato práce často zahrnuje úkoly jako zpracování dokumentů, telefonování a organizace schůzek.

Administrativní pozice jsou ceněny pro možnost získat zkušenosti v kancelářském prostředí, což může být užitečné pro budoucí kariéru.

4. Učení a doučování

Studium na vysoké škole nebo střední škole nabízí studentům příležitost doučovat mladší studenty. Doučování se může týkat různých předmětů, jako jsou matematika, angličtina nebo přírodní vědy.

Tato brigáda je nejen dobře placená, ale také umožňuje studentům sdílet své znalosti a pomáhat ostatním.

5. Práce v oblasti IT a technologií

S rostoucím důrazem na technologie a digitalizaci roste i poptávka po studenty v oblasti IT. Mnoho firem hledá brigádníky na pozice, jako jsou programátoři, weboví designéři nebo specialisté na sociální média.

Tyto pozice často nabízejí nejen atraktivní plat, ale také možnost pracovat na zajímavých projektech a získat cenné zkušenosti v oboru.