Německo v zajetí islamismu?

zdroj: Profimedia.cz

Riziko terorismu je v Německu vyšší než kdykoli v minulosti. Podle tajných služeb hrozí v zemi islamistický útok v podstatě každý den.

Německá policie zároveň v listopadu v několika spolkových zemích podnikla razie v rámci prosazování zákazu aktivit palestinského radikálního hnutí Hamás a propalestinské sítě Samidún.

Když se menšina projeví

V Německu žije 13,4 milionu cizinců, kteří pocházejí ze 189 států. Z necelých 85 milionů obyvatel jich má téměř 24 milionů kořeny mimo Německo. A konflikt na Blízkém Východě ukazuje, jak se může tahle obří menšina do budoucna projevovat. „Potenciální nebezpečí možných teroristických útoků proti židovským a izraelským jednotlivcům a institucím i proti ‚Západu‘ jako celku se výrazně zvýšilo,“ hodnotí situaci německá civilní kontrarozvědka.

Tvrdě proti zárodkům Hamásu

Německá policie se nesmířila s dohlížením na obří propalestinské demonstrace. V listopadu v několika spolkových zemích podnikla razie v rámci prosazování zákazu aktivit palestinského radikálního hnutí Hamás a propalestinské sítě Samidún. Činnost obou organizací zakázala ministryně vnitra Nancy Faeserová a zároveň přislíbila tvrdý postup proti dalším spolkům, které vystupují antisemitsky. 

Německo má problém

Především Berlín, ale i další německá města byla po 7. říjnu, kdy Hamás zaútočil na Izrael, dějištěm mnoha propalestinských akcí. Podle statistiky drasticky vzrostl počet antisemitských incidentů, a to o 320 % (v průměru 29 incidentů denně). V říjnu například noční propalestinské shromáždění v Berlíně doprovázely násilnosti, dav zapálil několik aut, útočil na policii a skandoval antisemitská hesla. Několik lidí utrpělo zranění.

Místní židé mají obavy. Oprávněně

Ani ony antisemitské incidenty se neomezují jen na čmárání Davidových hvězd na domovní dveře. Dvojice neznámých útočníků napříklůad hodila zápalné lahve na židovské komunitní středisko se synagogou. Hebrejsky mluvící lidé čelili v Německu výhružkám na ulicích nebo na ně neznámí útočníci plivali. Kvůli bezpečnosti musely být uzavřeny některé židovské školy či restaurace. 

Prosíme, nekamenujte nám tu ženy

V reakci na velké počty demonstrací oslavující útoky islamistických radikálů z palestinského hnutí Hamás vydal nejčtenější německý deník Bild manifest shrnující základní pravidla pro soužití v Německu. Najdeme v něm taková pravidla, jako je zákaz kamenování žen, pálení jakýchkoli vlajek, ale také zákaz mnohoženství či dětských svateb.