Jak zní jazyk lásky generace Z

zdroj: Midjourney.com a Canva.com

Výrazy jako red flags či cringe vám již jsou jistě známy. Ale co nejnovější výstřelky slangu, který mladá generace používá? Víte, co znamená pojem zahřívat lavičku nebo DTR? A co když si vás někdo jenom tak drží v kapse?

Randění v jednadvacátém století občas může být dost “tricky”. Někdy je někdo vyloženě cringe, dává nám ick anebo je chodící red flag.

Jindy nám někdo řekne, že není na vztah ready, nebo na naši zprávu ani neodepíše. Jak vypadá dating generace Z? A jaký slang příslušníci Gen Z u randění používají?

Slang dating apps

Pokud se mladý člověk chce v dnešním světě s někým seznámit, pravděpodobně se nevyhne používání seznamovacích aplikací. Ať už jde o Tinder, Bumble nebo Hinge, všechny dohromady vytvořily unikátní randící slang, který je nezbytný znát.

Nejde totiž jenom o to udržet krok s dobou, ale také o pochopení spletitosti moderní romantiky.

Benching aneb zahřívat lavičku

Třeba takový benching popisuje podle webu News18 situaci ve vztahu, kdy si někdo drží takzvaně zadní vrátka, zatímco prozkoumává další možnosti. Je to jako mít „lavičku“ plnou potenciálních partnerů, ale nikdy se zcela nezavázat k žádnému z nich.

Tohle chování může způsobit, že se osoba na lavičce či na “střídačce” bude cítit zmatená a nejistá ohledně toho, jak si vlastně ve vztahu stojí.

Breadcrumbing aneb sbírání drobků

Když vám někdo projevuje dostatek zájmu natolik, aby si vás “namotal”, ale nikdy ne dost na to, abyste se dostali do skutečného vztahu, nazývá se to, co se mezi vámi děje, breadcrumbing.

Tito partneři vám pošlou zprávu, olajkují či okomentují fotku, prostě sem tam hodí nějaký drobek, ale pokud jde o plány či smysluplné konverzace, jsou vždy nepolapitelní.

Připraveni na DTR?

Define The Relationship, zkráceně DTR, bývá klíčový rozhovor, při němž dva lidé proberou svůj vztah a ideálně se rozhodnou, zda chtějí být “exkluzivní” (tedy sexuálně i emocionálně monogamní) či nikoliv.

Je to způsob, jak si ujasnit očekávání a zajistit, aby byly obě strany na stejné vlně.

Pocketing aneb držet v kapse

Když vás někdo takzvaně strčí do kapsy, tak to znamená, že tají váš vztah před svými přáteli a rodinou.

Může to ve vás vzbudit pocit, že nejste v životě partnera prioritou. A i tohle "kapsování" může být dalším varovným signálem, že to partner s vaším vztahem nemyslí vážně.