Koncert #Navlněpomoci podpoří oběti povodní

zdroj: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Ukázat, že i mladí umějí pomáhat. A pak taky pomoc samotná. To jsou hlavní cíle iniciativy Na vlně pomoci, kterou založil portál pro mladé Bold News spolu s předními českými influencery, hudebníky a taky několika firmami. Iniciativu mimo jiné podpořili influenceři a moderátoři Kovy, Čestmír Strakatý, Adam Kajumi nebo Karolína Kopíncová.

Celá akce pak 15. října vyvrcholí benefičním koncertem, na němž vystoupí například Renne Dang, 7krát3, Sharlota či Andrea Kalousová a Lesley Bikárová s Marsellem Bendigem. Koncert z pražského klubu Doupě pak můžete nejen živě sledovat, ale také během něj přispět na oběti povodní.

Umělci, influenceři i firmy

Ačkoli se titulky většiny médií víc než měsíc po povodních pomalu začínají upínat jinam, s následky ničivé velké vody se lidé potýkají dodnes. A i pomoc je stále potřeba.

Zpravodajský portál pro mladé čtenáře Bold News se proto spojil s předními mladými českými umělci, influencery a některými českými firmami a vznikla iniciativa nazvaná Na vlně pomoci.

Dang, 7krát3 či We Are Domi

Na benefičním koncertu Na vlně pomoci, kterým celá iniciativa vyvrcholí, vystoupí bez nároku na honorář 15. října od 20 hodin v pražském klubu Doupě mnoho známých tváří.

Díky streamu na webu Navlnepomoci.cz můžou posluchači vidět a slyšet vystoupení Renneho Danga, 7krát3, Sharloty, Andrey Kalousové, We Are Domi s Albertem Černým z kapely Lake Malawi, Lesley Bikárové s Marsellem Bendigem a mnoha dalších. Kromě interpretů se akci rozhodli podpořit i slavné osobnosti a influenceři jako Kovy, Adam Kajumi, Karolína Kopíncová nebo Čestmí Strakatý. "Dostal jsem možnost podpořit benefiční koncert a jsem za to moc rád. Doufám, že se podaří vybrat co nejvíce peněz," říká Čestmír Strakatý.

„Nejvíc mě zasáhly záběry na sociálních sítích, kde bylo vidět, jak lidé, kteří normálně žijí své běžné životy, najednou čelí úplně nečekaným problémům. Doufám, že koncert pomůže vybrat co nejvíce prostředků, aby ti lidé mohli co nejdřív obnovit své domovy,“ dodává pro BoldNews zpěvačka a influencerka Andrea Kalousová.

Pomoc Krnovsku

Cílem koncertu je vybrat co nejvíc peněz na sbírku s názvem #zlasky, kterou založila společnost Kofola a zaštiťuje ji spolek Horní Dolní. Výtěžek poputuje obcím a rodinám právě na Krnovsku, tedy v jedné z povodněmi nejvíce postižených lokalit. Kofola, která v 90. letech vznikala právě v Krnově, už na sbírku obětem povodní poslala víc než 10 milionů korun.

Spolu s Kofolou pomohli s organizací a mediální podporou akce Rohlik.cz, Škoda, CNN Prima News, Óčko, super.cz, Rádio Impuls, United Islands, Metronome Prague, Freelance Core a KLIMSZ Design Studio.

Kde se dívat a jak pomoci?

Koncert bude zdarma přenášet Bold News na YouTube a Instagramu a také na stránkách Navlnepomoci.cz.

Na vlnu pomoci se tak budou moci živě připojit i diváci, stačí se 15. října ve 20 hodin přidat k desítkám českých umělců a influencerů a ukázat, že i mladí Češi dokážou pomáhat.