Live koncert: Připojte se s námi Na vlnu pomoci

zdroj: Navlnepomoci.cz

V hudebním klubu Doupě proběhne v úterý ve 20 hodin benefiční koncert na podporu obětí povodní. Sledovat ho budete moct živě na livestreamu Navlnepomoci.cz, nebo ve vysílání Óčka.

Bold News koncert spoluorganizuje ve spolupráci s festivalem Metronome Prague a United Islands of Prague. Sbírku na podporu obětí povodní zaštiťuje spolek Horní Dolní a vznikla ve spolupráci se společností Kofola ČeskoSlovensko, která působí na Krnovsku, jedné z nejvíce postižených lokalit.

Spontánní iniciativa

Českou republiku v září zasáhly drtivé povodně. Na svědomí mají nejméně pět lidských životů, několik lidí stále zůstává nezvěstných. Pojišťovny hlásí, že jen lidem na nemovitostech vznikly škody za 20 miliard korun.

V tomto ohledu se tak jedná o druhou největší přírodní katastrofu od vzniku České republiky. Redakce Bold News se proto spojila s mladými umělci, influencery, partnery a promotéry. Spontánně tak vznikla iniciativa Na vlně pomoci.

Mladí umělci i influenceři

Cílem iniciativy je ukázat, že pomoci mohou i mladí lidé. A jejím vyvrcholením je právě úterní večer. V hudebním klubu Doupě se od 20 hodin uskuteční benefiční koncert Na vlně pomoci.

Na koncertu vystoupí například Michal Horák, Renne Dang, 7krát3, Sharlota, Andrea Kalousová, Lucie Bikarová, Marsell Bendig, We Are Domi s Albertem Černým z kapely Lake Malawi a další. Do propagace akce se pak pustili přední čeští influenceři.

Když sítě pomáhají

Jmenovitě se například zapojil Čestmír Strakatý, Karel Kovář alias Kovy, Martin Carev, Monika Bagárová, Adam Mišík, Karolína Kopíncová, Iveta Maurerová a další. Mladí čeští influenceři ukazují, že svého vlivu a dosahu umí použít pro dobrou věc.

Livestream z večerního koncertu s odkazem na sbírku pro oběti bude od 20 hodin dostupný na adrese Navlnepomoci.cz. Sbírka je zaštítěna spolkem Horní Dolní a vznikla ve spolupráci se společností Kofola ČeskoSlovensko.

Jak se připojit?

Bold News se právě generaci Z a mladým lidem snaží věnovat dlouhodobě. “S naším publikem aktivně komunikujeme, a proto víme, že mnoho mladých se zajímá o veřejné dění a není jim lhostejné, co se kolem nich děje,” říká šéfredaktorka Bold News Alice Mikulášová.

“Zjistili jsme, že v případě povodní mladí lidé často nevědí, jak konkrétně mohou pomoci. V rámci klasických médií se k těmto informacím v mnoha případech nedostanou, protože klasická média na denní bázi často nesledují,” dodává.

Kromě Kofoly, která se na pořádání koncertu Na vlně pomoci přímo podílí, je hlavním partnerem také společnost Rohlík.cz. Dalšími jsou Škoda Auto, Rádio Impuls, TV Prima, TV Óčko nebo Super.cz. Na benefiční koncert se můžete nejen připojit, ale můžete se zapojit i do sbírky. Přispět můžete během live streamu v úterý od 20 hodin na stránkách Navlnepomoci.cz.