Benátská! s rekordem: Navštívilo ji na 40 tisíc lidí

zdroj: Benátská! s Impulsem

V sobotu skončil 30. ročník jednoho z největších a nejstarších českých festivalů Benátská! s Impulsem. Více než 60 interpretů přilákalo do areálu ve Vesci u Liberce během tří dnů celkem přes 40 tisíc fanoušků hudby. Festival tak překonal všechny své dosavadní rekordy.

Jubilejní třicátý festival Benátská! s Impulsem přilákal více než 40 tisíc diváků. Stal se tak nejúspěšnějším ročníkem ve své historii. Největšími hvězdami jednoho z nejstarších a největších festivalů v České republice byli Scooter, Suzi Quatro a Slade.

Zvýší se kapacita?

Za české interprety zazářili Jelen, Vypsaná fiXa, Žlutý pes, Divokej Bill, Buty, Ben Cristovao, Pokáč, Wohnout, Čechomor či Marie Rottrová. Návštěvníci si během tří dnů užili přes 60 kapel a interpretů.

“Areál byl využitý téměř na maximum své návštěvnosti. Uvažujeme tedy o zvětšení areálu, pokud by se příští rok prodejnost vyvíjela obdobně,” prozrazuje zakladatel festivalu Benátská! Pavel Mikez.

Zahraniční pátek, domácí sobota

Zatímco si v pátek tisíce fanoušků nadšeně užívaly zahraniční hvězdy, kterými byly německá skupina Scooter, americká rocková zpěvačka Suzi Quatro a britská glamrocková legenda Slade, zbytek festivalu jako obvykle patřil tomu nejlepšímu z české hudební scény.

Závěrečný den na hlavní stage otevřel oblíbený herec a písničkář Jiří Schmitzer, pro něhož nešlo o premiéru. "Moje první vzpomínka na Benátskou bylo překvapení, že mě tam někdo chce jako vystupujícího a to trvá dodnes," uvedl. Převážně dívčí publikum pak rozezpíval Jakub Děkan a publikum svým živelným rokenrolem s humornými texty pobavil i spolumajitel festivalu Benátská! Petr Pečený se svou kapelou Doctor P.P.

Ovací publika se dočkal i rapper Sebastian, který coby správný liberecký patriot vystoupil oblečený do dresu libereckých hokejistů.

Yzomandias i Nik Tendo

Úspěch u publika na hlavní scéně sklidil také písničkář Pokáč. Část přítomných roztancovala produkce skupiny Wohnout, se kterou si jejich velká část na závěr zazpívala hit Svaz českých bohémů.

Ze zástupců mladé české scény se na vedlejší scéně představili Yzomandias a Nik Tendo nebo jihlavská skupina 58G, která si loni odnesla cenu Anděl za rapové album roku City Park.

Jednatřicátý ročník festivalu Benátská! se v Liberci uskuteční opět poslední červencový víkend, konkrétně 24. až 27. července. Mezi první potvrzené kapely na rok 2025 patří Olympic, Jelen, Harlej, Rybičky 48 či rapper Marpo.